[Descàrregues] Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics de 2013

Páginas de AnuariMediacat2014_web_Página_1

Per Descarregar-te’l fes clic a la portada.

L’ANUARI MÈDIA.CAT presenta quinze reportatges en profunditat sobre quinze temàtiques que durant l’any 2012 van ser silenciades pels mitjans de comunicació.

índex

9- 100 milions per a 16 escoles de l’Opus Dei. La Generalitat catalana subvenciona amb 25 milions d’euros anuals col·legis que segreguen per sexes.

19- Un canal amb portes giratòries. Josep Grau, l’actual president de l’empresa que està construint el canal Segarra-Garrigues, és el conseller que va adjudicar l’obra l’any 2002.

27- 31,5 milions en ‘supersous’. Els 86 directius dels Països Catalans en les empreses de l’Ibex-35 cobren 366.562 euros anuals de mitjana.

37- 51 imputats i vuit condemnes. Un 17% de consellers que han tingut els successius governs dels
Països Catalans ha estat imputat en casos de corrupció.

49- Cau un 32% la protecció contra la violència de gènere. Els jutjats catalans concedeixen sols un 38% d’ordres d’allunyament, mentre que la mitjana espanyola és d’un 60%.

57- Benvinguts a ‘Qatarunya’. L’emirat de Qatar, governat per un règim dictatorial, ha invertit
428 milions d’euros a Catalunya en només tres anys.

65- 173 milions d’euros públics per a Spanair. La Fiscalia vol que els gestors de l’aerolínia fallida paguin 72 milions per solucionar el dèficit generat per la seva gestió.

73- Un nou ‘Projecte Castor’ al Bages. Gas Natural projecta un magatzem de gas al subsòl de Balsareny que requerirà la injecció de 50 hm³ d’aigua durant 10 anys

83- Cañete i Matutes, els més beneficiats per la llei de costes. La reforma de la legislació sobre el litoral aprovada pel Govern del PP podria afavorir els interessos empresarials d’actuals i antics membres del partit.

89- Mango pagarà per l’accident de Bangla Desh. L’empresa catalana s’afegeix en l’últim moment al fons internacional per compensar econòmicament les víctimes després de rebre pressions arreu del planeta.

95- Els Països Catalans, a la cua d’Europa en acollida de refugiats. L’Estat espanyol només acull l’últim any 725 sirians dels 2,5 milions que han fugit de la guerra. Tan sols uns quants centenars viuen València i a Barcelona.

105- Denúncies d’assetjament laboral a Mercadona. Treballadors de la cadena de supermercats valenciana relaten diversos casos d’abusos i de repressió sindical.

111- Un centre del món desèrtic. La gran superfície comercial de l’estació del TGV de Perpinyà registra una ocupació de tan sols un 15% de les botigues.

117 – Autocrítica als mossos d’esquadra. Policies i experts en seguretat reclamen, des de dins, una policia catalana més democràtica i respectuosa amb els drets cívics.

125- Figaró, el ‘Porto Alegre’ català. El poble del Vallès Oriental practica des de fa 10 anys la democràcia participativa i sotmet un 18% del seu pressupost a votació dels veïns