Per demanar informació, dades o documents a les institucions: Tu derecho a saber @tuderechoasaber

logos_tuderechoasaberCom funciona?

El primer que necessites és una idea. La resta és quelcom molt senzill. Decideix a quina institució —nacional, autonòmica o local— vols demanar la informació, dades o documents. Després, omple el formulari. A continuació, nosaltres enviem un correu electrònic a l’organisme corresponent, i et mantenim al corrent de quan arriba la resposta.

Espanya no compta amb una llei que reguli l’accés a la informació, de manera que, segons la norma administrativa vigent (Llei 30/1992 de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú), les institucions tenen tres mesos per contestar.

El procés és més ràpid si el que demanes és informació que té a veure amb el medi ambient ja que a Espanya sí comptem amb una llei d’accés a informació mediambiental. Les institucions públiques, en aquests casos, han de contestar en un mes.

En el moment en què obtenim una resposta, te l’enviem i automàticament la publiquem al web. Has d’indicar si estàs satisfet o no, si necessites més informació o si vols presentar un recurs. No et preocupis. El sistema t’avisarà si passa el termini i no reps resposta.

Totes les comunicacions quedaran publicades a tuderechoasaber.es per a que qualsevol persona amb la mateixa pregunta pugui consultar-la, sense haver de passar pel mateix tràmit.

Tu derecho a saber

Guia para solicitantes

Anuncis