“No estem de tornada, mai va ser” – # 12M15M Barcelona

El 12 de maig els espanyols van prendre els carrers de nou en desenes de ciutats.

Aquesta crida ha estat una mena de celebració del moviment # 15M, nascut a Espanya fa 2 anys. Londres, Brussel·les, Dublín i altres ciutats de tot el món també celebren segon aniversari del 15M als carrers . Barcelona, ​​havia anunciat cinc dies d’acció ( vegeu NL # 44, 3 ) per celebrar dos anys de treball conjunt.

Després de la conferència de premsa del dia 10, la plaça es va omplir  l’11 de maig  amb diverses conferències, debats i punts d’informació. Alguns dels grups de treball van tenir l’oportunitat d’explicar les seves campanyes dels propers mesos.(#11M15M, #12M15M)

El 12 de maig  el campament a Barcelona va acabar de donar forma a una obra de teatre i l’actuació de  Che Sudaka . Poc després la manifestació va començar sota el tema  “Aturar el genocidi financer” . Després de la demostració, un edifici al casc antic estava ocupat amb el suport de més d’un centenar de persones de la manifestació, però va ser desallotjat al matí dos dies després. Pel que fa als coordinadors de  #Okupem12M  havien planejat moltes activitats, que es van dur  a terme als carrers i places properes (#Yovoy12M #12MBcn , #Razones12M, #okupem12M).

En els dies següents, es van programar accions descentralitzades:

El 13 de maig  Iaioflautas  va fer l’acció  #IaiosPaBoi  contra Boi Ruiz, ministre de salut del govern local de  la Generalitat de Catalunya , que és responsable de la privatització i les retallades pressupostàries a Catalunya.

El 14 de maig , a la plaça de Catalunya, la campanya contra els pressupostos de la Generalitat va iniciar amb  #AturemElsPresupostos  un debat sobre l’economia i el deute. Va ser el punt de partida per a una campanya ja que té com a objectiu aturar l’aprovació dels pressupostos de 2013 per al govern català (# JuntesPodem).

El 15 de maig , l’aniversari oficial,  la policia va atacar a diversos punts estratègics .

– Van tractar de tallar el subministrament d’aigua en un edifici ocupat per la  PAH  a Salt, Girona ( #blocsalt ).

– A Can Piella  ( vegeu NL # 29, 2  ), ja tenien coneixement d’un possible desallotjament i estaven preparats per resistir. Van aguantar l’assetjament durant més de sis hores, però finalment va ser desallotjats per la policia ( #SOSCanPiella ). La seva reacció va ser que dues persones fessin un ràpel a un edifici (propietat dels responsables de l’expulsió) amb enormes pancartes i, en una demostració espontània, es va bloquejar una carretera important (AP7).

– A Sabadell, l’  Ateneu Llibertari  també va ser allanat i registrat per la policia, amb altres violacions en domicilis de persones relacionades amb el moviment llibertari o anarquista. Cinc persones van ser arrestades i acusades de terrorisme i en aquest mateix moment segueix ingressades a la presó ( #Ateneullibertari ,  #5anarquistasBCN ).

Tres accions es van dur a terme:
– Al matí, el grup  REFLECTANTS  van fer una acció , el  #BancaRuta. Durant l’acció es va fer una ruta per diversos bancs on els activistes van explicar a la gent per què és una bona idea tancar els seus comptes bancaris. Es van tancar 3 comptes i es van realitzar celebracions a les oficines bancàries on es van tancar (#el15cierratucuenta).

– A la tarda un “escrache” ( vegeu NL # 42, 2 ) contra Boi Ruiz, anunciat amb el HT  #BoiDeEscrache i organitzat per la PARS del grup de treball de salut  (Plataforma d’afectats per les retallades sanitàries, vegeu NL # 9, 3   ) ,

– mentre que amb l’anomenada  #habitatgepertothom es va alliberar un edifici amb 32 apartaments al barri de Nou Barris per lliurar-lo a famílies desallotjades. Aquest edifici ha estat objecte d’una negociació amb l’Ajuntament i, després d’arribar a un acord, es va abandonar amb la condició que L’Ajuntament oferirà al barri 30 cases per a les famílies desallotjades i, amés, 100 cases de lloguer d’acords amb els bancs que tinguin edificis buits.

El mes continua molt ric en activisme polític i civil: La gent està cada vegada més forta i es concentren amb més claredat en el seus objectius i ja s’organitzent ells mateixos. Molts dels nous col·lectius s’han creat des de l’últim aniversari.  Sembla que el canvi ja està en camí, encara que aquest és llarg  i perillós.

 

ENLLAÇOS

 

Vídeos, Fotos i streamings

Twitter

  •  HT #12M15M #11M15M #12Mbcn #Razones12M
  •  Compte @Acampadabcn @15Mbcn_int @fotomovimiento

Font

logo 15M BCN Internacional

#15M Butlletí nr 45.1

Anuncis