#LibertadAnarquistasBCN – Comunicat consensuat pels diferents col·lectius i persones que participen en el projecte de l’Ateneu Llibertari de Sabadell.

L’Ateneu Llibertari de Sabadell  és un espai de sensibilització i transformació social, política i cultural tan a nivell individual com col·lectiu; i la seva gestió és totalment autònoma.

Per una altra banda és un lloc de trobada, obert als col·lectius de la ciutat i a persones de totes les edats, no necessàriament llibertàries, simplement assembleàries, antiautoritàries, anticapitalistes, que s’organitzen horitzontalment.  Actualment s’hi reuneixen de manera regular el grup local d’indignats de Sabadell del moviment 15M, les persones que formen part de la Xarxa d’intercanvi de Sabadell (XIS), els creadors de la revista fanzine “Arttritis” i altres col·lectius de la ciutat. També s’està creant un grup llibertari per tal de fer conèixer els valors llibertaris des de l’Ateneu.

Les persones i els col·lectius que compartim aquest espai estem treballant contra aquest sistema que deixa a la gent sense casa i endeutada de per vida, exclosa socialment, sense possibilitats d’accés als recursos i  mitjans necessaris per una vida digna, que permet la mort per la no cobertura sanitària, que prima els negocis per sobre les persones… i a la vegada estem construint alternatives per  aconseguir una societat justa i digna.

Volem que l’Ateneu Llibertari de Sabadell sigui un lloc inclusiu, obert a propostes constructives i transformadores. Per aconseguir-ho s’organitzen diferents activitats per tothom i es recolzen i es difonen les iniciatives que van sorgint. El projecte de l’Ateneu porta anys en marxa, i nosaltres hem agafat el relleu de totes les companyes que han  aixecat aquest espai/projecte (podeu consultar la història de  l’Ateneu a l’antic lloc de consulta: http://www.ateneullibertaridesabadell.blogspot.com.es i veure el nou a http://ateneullibertarisbd.weebly.com/ ).

Des d’aquest comunicat volem fer palès el rebuig total a l’agressió policial que representa l’entrada a la força a l’espai de l’Ateneu, que es va produir el  passat dimecres 15 de maig, per la Brigada Mòbil dels mossos d’esquadra (BRIMO) exercint d’agents repressors de l’Estat. Durant aquesta acció creiem que s’hi van produir diferents irregularitats:

–  A l’entrar per la força a l’espai de l’Ateneu, esbotzant la porta, abans que arribés la secretària judicial.

–  Al  realitzar l’escorcoll de l’espai durant unes hores sense la presència de la secretària judicial i per  tant sense cap mena de garantia judicial.

–  Al no permetre l’accés a cap persona vinculada a l’Ateneu Llibertari de Sabadell ni quan hi havia la secretària judicial, però “utilitzant” 2 persones desconegudes a l’entorn de l’Ateneu en qualitat de “testimonis de la part interessada”

– Al no presentar en cap moment l’ordre d’escorcoll a persones responsables de l’espai quan la van sol·licitar, ni per part dels mossos d’esquadra ni per part de la secretària judicial.

–  Al vulnerar els nostres drets, al no  permetre fer fotos de l’interior del local per poder contrastar i demostrar els danys causats en l’escorcoll.

–  A l’intimidar i fins i tot amenaçar a les persones congregades al voltant de l’Ateneu, al carrer Villarrúbies: Gravant-les en vídeo i fotografiant-les i demanant l’identificació a les que realitzaven fotografies del dispositiu policial.

– Al sostreure objectes de l’Ateneu, creiem que en tots els casos absolutament irrellevants:

– Tots els discs durs d’ordinadors reciclats i la majoria sense muntar, amb dades de moltíssimes persones que no tenen absolutament res a veure amb l’espai de l’Ateneu.

– Un full on les persones interessades en rebre informació de les activitats de l’Ateneu apunten les seves direccions d’email.

– Una bandera anarcosindicalista.

– Una pancarta de la vaga general del 14 de novembre de 2012.

– Diverses octavetes de les que es reparteixen en qualsevol concentració, etc.

Davant de totes aquestes irregularitats creiem que la cobertura judicial és inexistent, i per tant considerem sense legitimitat  l’actuació policial i judicial. Tampoc entenem el per què s’ha actuat amb aquesta contundència contra l’Ateneu Llibertari de Sabadell quan aquest no apareix esmenat en cap pàgina de l’auto el·laborat pel jutge Santiago Pedraz de l’Audiència Nacional de Madrid (https://acampadasbd.files.wordpress.com/2013/05/auto-115_2012.pdf)

El  passat dimecres 15 de maig era el segon aniversari del 15M i creiem que no és casual que s’hagi produït aquesta agressió policial coincidint amb altres agressions a moviments socials que es van succeir el mateix dia: El desallotjament  de Can Piella (en lluita per l’autogestió, el retorn a la terra i per una altre concepte de vida), l’intent de desallotjament del bloc de Salt (recuperat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca-PAH, en lluita pel dret a la vivenda), el desallotjament de les famílies sense recursos de Torre Baró…

Creiem fermament que  es tracta d’un intent de manipular l’opinió pública,  de crear la idea que els moviments alternatius són criminals. Creiem que ens trobem davant d’un bon exemple de periodisme absolutament subjectiu i carregat de prejudicis que es practica en aquest país. Perquè el grans mitjants de comunicació hi han tingut un paper destacat al relacionar l’escorcoll amb una de les notícies del dia 15: La detenció de 5 presumptes anarquistes per presumpta pertinença o integració a un presumpte grup terrorista. No es presentava d’aquesta manera sinó de la següent:

El Mundo: “Detienen a cinco anarquistas acusados de terrorismo por la Audiencia Nacional

ABC: “Detienen a cinco anarquistas acusados de terrorismo

El País: “Los Mossos detienen a cinco anarquistas de Bandera Negra por terrorismo

El Periódico: “Cinco anarquistas detenidos por presunta organización en grupo terrorista

Mossos d’Esquadra: “Detinguts 5 membres d’un grup criminal per enaltiment del terrorisme i per incitar a la violència urbana i desordres públics

Per tot això denunciem:

– La voluntat política, potenciada al mateix temps pels grans mitjans de comunicació que estan al servei de l’estat i del capital, de relacionar i equiparar el 15M, l’anarquisme, els moviments socials i el terrorisme.

– Les mentides que s’han dit sobre l’Ateneu Llibertari de Sabadell, ja que no hi ha cap dels diferents col·lectius i grups que utilitzen aquest espai que hagi  estat detinguda, ni tampoc s’hi ha trobat drogues, ni explosius, ni municions.

– La falta de professionalitat, objectivitat i ètica i els prejudicis que han demostrat els  mitjans de comunicació al no contrastar la informació, a l’inventar dades, en mentir reiteradament i al no tenir aparentment la voluntat d’informar adequadament.

Per tot l’exposat anteriorment ens volem solidaritzar amb totes les persones que estan lluitant contra l’estat i el capital, i sobretot amb les 5 que el dia 15 de maig van ser detingudes per expressar les seves opinions polítiques a Internet en “diversos perfils de Facebook d’accés públic”.

Segons el que es desprèn de l’auto el·laborat pel jutge Santiago Pedraz de l’Audiència Nacional de Madrid (https://acampadasbd.files.wordpress.com/2013/05/auto-115_2012.pdf ) aquetes persones han estat detingudes en un Estat:

– On, pel que sembla, no es garanteix la llibertat de consciència i en conseqüència tampoc la llibertat d’expressió.

– On el fet de tenir un perfil públic de Facebook és suficient per ser acusar d’haver comés tot tipus de delictes contra “les persones, la Corona, els representants polítics, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, les entitats financeres i qualsevol símbol del sistema capitalista” i de pertinença a grup terrorista.

– On la participació en concentracions o manifestacions, dret fonamental recollit a la Constitució,  “en les que es van produir incidents (danys, incendis, agressions,…)” s’afegeix, es un delicte directament relacionat amb aquests incidents.

– On es menysprea i es condemna a la persona sense sostre per “ocupació d’immobles” i per “deslluïment d’immobles”.

– On els  perillosos objectes propis d’una banda terrorista, el “dipòsit de substàncies explosives i municions”, que es van trobar en una masia (dada que s’omet a l’auto), són els que podem observar a les imatges de la web dels mossos d’esquadra. No apareix en cap fotografia els 5kg de “fluoro-anfetamina: MDMA”  pels que se’ls acusa de delicte contra la salut pública.

Material 1

Material 2

Material 3

Material 4

Material 5

Material 6

Material 7

– On la fantasia es converteix en perillosa realitat que s’esdevé greu delicte, pel qual es demana entre nou i quinze anys de presó i on ja s’ha fet efectiva la presó provisional.

Ens oposem fermament a que les persones puguin ser detingudes per exercir la seva llibertat de consciència i d’expressió, per utilitzar el seu dret a la reivindicació i a les diferents formes de protesta.

Ens oposem a que puguin ser condemnades i privades de la seva llibertat en un procés  que creiem il·legítim i sense cap mena de garantia jurídica i que obeeix clarament a la repressió judicialitzada de la dissidència, que és criminalitzada i menystinguda per intentar “subvertir el sistema constitucional”, que apareix d’aquesta manera com a sistema únic, immillorable, inalterable, no criticable.

Davant d’aquesta agressió reafirmem la nostra lluita, una lluita basada en la unió, la acció i l’autogestió.

[pdf] Comunicat consensuat pels diferents col·lectius i persones que participen en el projecte de l’Ateneu Llibertari de Sabadell

Anuncis

One comment on “#LibertadAnarquistasBCN – Comunicat consensuat pels diferents col·lectius i persones que participen en el projecte de l’Ateneu Llibertari de Sabadell.

Els comentaris estan tancats.