[Acta] 5a Assemblea d’afectades del Taulí #TotsSomTaulí

31 de gener de 2013

Participants: Comença l’Assemblea amb 15 persones i acaba amb 25

[pdf] Acta Assemblea d’afectades del Taulí

.

Ordre del dia:

1. Continuïtat

2. Propostes

.

1. Continuïtat

Es decideix tractar un únic punt que és el de la continuïtat de l’Assemblea d’Afectades del Taulí. Comença el torn de paraules:

– S’afirma que hi ha poc personal implicat.  I per què? Per por, deixadesa, per falta d’implicació. En aquesta Assemblea només hi participen 4 infermeres, no hi ha altre personal. El comitè considera que això ja no té sentit …

– Algú es pregunta si s’ha aconseguit alguna cosa o no? S’afirma que estem igual que quan va començar l’Acampada.

– Un participant demana per què no s’ha fet difusió, per què no s’han deixat penjades les pancartes?

Pel que sembla  ja s’ha cobrat el que quedava de complement que era una de les raons per les  que es va començar l’Acampada…

– S’afirma que les retallades continuen, que els desviaments de malalts continuen. Correm el perill que la sanitat pública quedi obsoleta. Al final només hi haurà sanitat privada. Si no som capaços de fer res a l’hospital cal portar el tema de la sanitat a un punt més global. Hi ha algun tipus de difusió i de relació amb els CAPs? No n’hi ha cap.  Si no podem ni  mantenir les pancartes penjades potser no val la pena continuar.

– Es comenta que tot està controlat pel sindicat i no es fa res. Si no hi ha mans per posar no hi ha mans per treure. Aquesta persona afirma que s’ha sentit manipulada. Que no ens hem assabentat de res, no s’ha informat de res, ni què s’ha aconseguit. Que si fa falta es continuarà lluitant però en altres llocs. Hi ha raons de sobra per continuar fent-ho:

-Quant hi  ha una vacant de personal no es va reposant, per la qual cosa el servei és cada vegada pitjor.

-A urgències només es pot anar al CAP St. Fèlix amb el greu problema de saturació que això implica.

-Quan es privatitzi més i s’hagi d’anar més lluny a urgències afirma que molts es moriran pel camí.

– Un altra creu que no s’hauria de seguir. La representació que volíem no està ni de part dels usuaris ni de part dels professionals. No podem comparar el que passa a Madrid amb el que passa aquí. En un moment donat hi va haver la possibilitat de col·laborar però ara ja no és donen aquestes condicions. Els partits polítics van per camins diferents.

– Algú declara que els partits polítics estan en una onda diferent a la dels ciutadans i que encara que  els votem no ens representen i no gestionen els nostres interessos. En canvi l’Assemblea  és un espai de trobada de ciutadans amb veu pròpia on cadascú pot expressar  les seves opinions i por fer lliurement  les seves  propostes. L’Assemblea no està lligada a cap partit ni a cap sindicat, és sobirana, té veu pròpia, pot prendre les seves decisions particulars.

–  Es diu que hi ha l’alternativa d’anar a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallès que és on s’està lluitant contra les retallades. Però la Plataforma no és un espai de negociació, és un espai de trobada i coordinació de diferents col·lectius entorn al tema de la sanitat. S’ha d’elegir una via per intentar solucionar les coses…

– S’assevera que els partits estan fent el que estan fent i que els comitès venen als seus treballadors. Que hi ha mitjans alternatius per fer coses i que la Plataforma és un d’aquests mitjans però no l’únic.

Es fa la proposta d’anar contra el Consell de Govern del Taulí, de fer una concentració quan es reuneixin. Es torna a demanar informació a qui la pugui donar. La informació és poder.

Es proposa que des de l’assemblea s’haurien de suggerir més accions i parlar menys.

Es convoca  a tothom a la concentració que hi haurà el dimarts dia 5 de febrer davant de l’ajuntament de Sabadell que és quan es reunirà el Ple:

(iSabadell: Els regidors imputats abandonen el Ple a mitja sessió

Sabadell En Vivo: El Ple aprova una moció per substituir els càrrecs imputats pel cas Mercuri)

– Es recomana participar a l’Assemblea i un esforç i  voluntat personal per ser aquí. Estem en aquest espai perquè volem. També es sol·licita més informació.

– Es diu que es va començar a lluitar a l’hospital exclusivament pel tema laboral i que no s’han satisfet les pretensions que es tenien…

– En aquesta Assemblea cada vegada som menys, els treballadors no han defensat els seus drets. No s’entén per què no hi ha hagut més implicació. Però cal seguir lluitant. Hem de trobar les portes on cal trucar.

S’afirma que es va recolzar la manifestació unitària per interessos polítics però falta implicació. És un llàstima que tot això es quedi en no res. (Cròniques de la manifestació unitària)

– La Plataforma la formen col·lectius, partits polítics i sindicats. Cal preguntar-se que som. Ens tenim que preguntar si volem mantenir-nos com Assemblea o no. El problema està en que no hem enfocat  mai la nostra lluita, no ens hem definit. Hi han altres espais on es lluita per la sanitat pública. L’Assemblea hauria de ser un espai que connectes  amb altres hospitals que estan en lluita i un espai de suport als treballadors. La informació ja es té, la cosa no va per aquí. L’Assemblea pot continuar enfocar-la per conscienciar a la gent. Podria romandre com Grup de Treball.

– Es demana:

Si es faran assemblees cada cert temps.

Si hi hauran representants de l’assemblea.

Si ciutadans de l’assemblea parlaran amb el comitè per demanar-los que participin a l’assemblea.

– Es proposa que el dia 4 de febrer ,que és el dia que es reuneix la Plataforma, hi vagi algú que ens representi com a l’Assemblea. Es tracta d’unir esforços. Cal canviar les coses a la Plataforma. Aquesta persona demana que l’assemblea es doni per finalitzada perquè creu que estem perdent el temps,perquè creu que hem de defensar la sanitat pública no al Taulí.

– Un altre diu que no tenim que deixar-nos absorbir pels partits polítics. Que no podem unir-nos a sindicats que permeten convenis que no s’haurien de signar mai. Que podem ser autònoms i que si continuem podem teniu veu com l’Assemblea del Taulí. Cal anar a tot el que ens interessi vingui d’on vingui la proposta. Estem aquí per aconseguir alguna cosa. Aquesta persona es compromet a anar el dia 4 a la reunió de la Plataforma i ser portaveu de les decisions que es prenguin a l’assemblea. També proposa d’anar el dimarts dia 5 al Ple de l’ajuntament i portar pancartes si cal. Afirma que això és fer coses i fer visible la lluita.

– Es comenta que el primer que va cridar l’atenció és que la Plataforma no estava a l’Assemblea. També s’afirma que no surten coses de l’Assemblea. Que les persones que participen en aquesta Assemblea també estan a la Plataforma i a tot arreu. I per tant és absurd mantenir una assemblea aquí al Taulí. Seriem els mateixos els que portaríem una pancarta per part de l’Assemblea i per part de la Plataforma. Cal intentar tirar endavant la Plataforma.

– Això de l’Assemblea va sortir de la ciutadania, van ser els del 15M els que la van arrancar. I van començar a sortir coses, aquí per exemple molta gent es va assabentar de l’existència de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallès. Ningú va mobilitzar a ningú. Es va convocar la manifestació unitària des de l’Assemblea. A la Plataforma hi han molts interessos particulars, hi han massa banderes. Ells volen estar a tot arreu. Els molesta que hi hagi llocs on es prenguin decisions des de la ciutadania. Però seria desitjable que es toquessin temes concrets: Es va demanar una informació per poder notificar que s’havien tancat quiròfans, aquest tipus de dades.

L’Assemblea no la veig clara perquè som pocs. Però està bé tenir un espai de debat independent. També que s’hagi creat un lloc de trobada entre els professionals i els usuaris. Però hem de ser capaços de dur propostes i informació a la Plataforma.

Hi ha gent que està desanimada, que passa dels sindicats. Aquesta assemblea molesta moltíssim i això vol dir alguna cosa. Cal trucar a la gent per intentar fer alguna cosa diferent. D’aquesta manera potser aconseguirem que la gent es conscienciï.

– Es proposa que l’Assemblea es faci amb menys freqüència.

– S’apunta que a la Plataforma es prendrà acta i que la informació s’enviarà a tothom. Aquí podem fer el mateix. (Nota del que pren acta: Això ja es fa)

– Es comenta que l’Assemblea no és una finalitat en si mateixa, és un espai de treball i debat. Les propostes i decisions és prenen lliurement i es comuniquen on l’Assemblea creu que és més convenient portar-les, no ha rendir comptes a ningú. Però per a que funcioni no ens hem de perdre en debats buits de continguts, en mítings i proclames.  Tenim que centrar-nos en treballar la informació de que disposem,  intentar aconseguir-ne més i sobretot hem de ser concrets a l’hora de fer proposicions i raonaments. I amés hem de tenir un mitjà de comunicació dotat de contingut i on es visualitzi el nostre treball, que substitueixi el facebook i el blog de l’Acampada Taulí que ja han estat definitivament clausurats.

– Els indignats no tenen color polític. Som iguals a tot arreu. Animem-nos perquè la lluita continuï. Endavant. No ens posem obstacles entre  nosaltres.

 .

2. Propostes:

– Es demana si ha de continuar l’Assemblea? Hi ha consens perquè continuï.

– Volem que hi hagi una comissió que representi a l’Assemblea a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallès? Pràcticament la totalitat de l’Assemblea està a favor de que es creï aquesta comissió.

Es proposa i decideix que la comissió estigui formada per 2 usuaris i 2 professionals participants a l’Assemblea.

– Amb quina periodicitat? Es decideix que es faci  cada 15 dies.

Per tant es convoca la pròxima Assemblea per el dijous dia  14 a les 6 de la tarda.

Ha de durar un temps màxim de 2 hores.

– S’analitza quins són els grups de treball que estan funcionant. Els únics que ho estan fent són Intertorns i la Comissió d’Accions. Es decideix que la d’Accions s’anul·li i que les propostes d’accions i el seu desenvolupament es treballin directament a l’Assemblea.

.

Propostes d’anteriors assemblees:

– La proposta de convocar a una concentració davant la Salut quan es reuneixi el Consell de Govern del Taulí. Sembla que es reuneix el segon dimecres de cada mes.

– Realitzar un recull d’informació sobre la situació real de la sanitat pública, de dades concretes  i fer-ne tota la difusió possible amb les eines que tenim disponibles a Internet i amb mitjans físics  com octavetes, fulls explicatius, dossiers,  etc.

.

Pròximes convocatòries d’’esdeveniments:

https://acampadasbd.wordpress.com/agenda/

.

– Dilluns 11 de febrer:

Reunió de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallès.

Al Casal Pere Quart, Sabadell

Hi anirà la comissió que representa a l’Assemblea.

.

– Dissabte 16 de febrer:

A Barcelona:  Manifestació “ Pel dret a l’habitatge. Contra el genocidi financer”

Hora: A les 5 de la tarda

Lloc: Plaça Universitat. Barcelona

Convoca: Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) @La_PAH

http://afectadosporlahipoteca.com/

@AcampadaBCN Ampli recull d’informació sobre la PAH: presentació ILP, manifestació #16F, campanya escraches…

http://www.acampadadebarcelona.org/2013/02/06/ampli-recull-informacio-pah/#more-2532

Mapa convocatòries  http://tinyurl.com/aghbfex

Esdeveniment a Facebook @PAH_Madrid https://t.co/CbfrqhZY

.

– Diumenge 17 de febrer:

A Barcelona:  Manifestació “En defensa de la sanitat pública i universal”

Hora: A les 12  del migdia

Lloc: Plaça Catalunya. Barcelona

https://www.facebook.com/pages/Plataforma-pel-Dret-a-la-Salut/267770279948293

La Plataforma pel Dret a la Salut convoca junt amb altres plataformes i entitats, una manifestació el diumenge 17 de febrer a les 12 hores, per reivindicar  sanitat pública i universal.

La cita és a Plaça Catalunya (Ronda Sant Pere/ Passeig de Gràcia) per anar en manifestació fins la plaça Sant Jaume. També hi hauran manifestacions pel mateix motiu a la resta de l’Estat.

Es molt important fer visible que estem totalment en contra que privatitzin la sanitat i que facin negoci amb la nostra salut.

.

– Dissabte 23 de febrer

Pàgines oficials de MAREA CIUTADANA:

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Marea-Ciudadana/141938349292889

Bloghttp://mareaciudadana.blogspot.com.es/

Twitter: @MareaCiudadana

Email: mareasunidas@gmail.com

El manifest és general amb la finalitat de ser inclusiu, cada col·lectiu el pot modificar per a que s’ajusti a les seves demandes i circumstàncies:

MANIFEST: https://docs.google.com/file/d/0B5VgFo_nlmNJSHJiR3hMWERudEE/edit

 .

Intervenció de la presidenta del comitè d’empresa:

Ens explica que el comitè es va reunir i va tractar el tema de l’Assemblea i ens volen comunicar quina és la posició que hi ha  respecte a la Plataforma i l’Assemblea.

Per majoria el comitè ha decidit que tindrà representació a la Plataforma i que no vindran a l’Assemblea. Que si se’ls hi demana informació aquesta es donarà a la Plataforma.

Pensen que hi ha les mateixes persones en un espai que en l’altre i que tantes reunions  col·lapsen. També comenta que hi ha gent a la que no li va  bé anar a tants llocs.

Creuen que s’ha d’unir tot en una única plataforma i fer que aquesta funcioni.

A partir d’aquest moment es comença a discutir entre diferents persones i la presidenta del comitè sobre qui va i  com es va organitzar la manifestació unitària. Sobre si es va fer  correctament  o no. Si era  o no convenient.  Si es tenia que haver organitzat  o no. Sobre si em van dir o em van deixar de dir… L’Assemblea va deixar de ser-ho i jo que sóc qui redacta aquesta acta vaig deixar de fer-ho. L’Assemblea ja no es va reprendre.