La presumpta corrupció urbanística arriba a Sabadell. Entre els imputats l’alcalde Manuel Bustos

Una comissió judicial encapçalada pel fiscal Fernando Bermejo i una dotació dels Mossos d’Esquadra, sota les ordres del cap de la divisió d’investigació criminal dels Mossos, Jordi Bascompte, han entrat al voltant de les 10 del matí a l’Ajuntament de Sabadell així com a la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA) i a Serveis Medi Ambient SA (SMATSA) del grup Vendex.  Es tracta d’una operació dirigida des del  Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i 25 persones més estan imputades en un presumpta trama de corrupció urbanística. Entre elles el sr. Joan Manau, tinent d’alcalde de l’Àrea d’Urbanisme, el sr. Juan Carles Sánchez, ex tinent d’alcalde de de Planificació Urbana i Habitatge i actual tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència i Serveis a les Persones, el sr. Ricard Estrada, regidor de Sostenibilitat i la sra. Montserrat Capdevila, tinent d’alcalde de l’Àrea d’Economia i reelegida diputada al Parlament de Catalunya pel PSC.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, la socialista Maria Elena Pérez, el cap de la Policia Local de Sabadell, Josep Miquel Duran Macho i l’ex-cap de la policia municipal de Reus, també figuren entre els imputats en relació amb la trama del “cas Mercuri” de corrupció urbanística i cobrament de comissions amb epicentre en el consistori sabadellenc.

També han estat detinguts vuit empresaris, entre ells el president del Gremi de Constructors de Sabadell i ex president de l’empresa municipal d’habitatge (VIMUSA), Melquíades Garrido, que és oncle del batlle de Sabadell,  i l’ex regidor del PP Jordi Soriano.

Tot plegat sembla el resultat d’una denúncia presentada fa dos anys pel partit ICV de Sabadell i per la qual cosa van ser víctimes d’un robatori de documentació a la seva seu.

+ informació:

[Video] (27nov12) Sabadell En Vivo

Compareixença de l’alcalde de Sabadell

[premsa] (27nov12) El  País per JESÚS GARCÍA / REBECA CARRANCO Sabadell

Imputado el alcalde de Sabadell en una trama de corrupción urbanística

.

[premsa] (27nov12) Diari ARA per LAURA DÍAZ Sabadell

Operació contra la corrupció urbanística a l’Ajuntament de Sabadell

.

[premsa] (27nov12) VilaWeb

Bustos, encausat per presumpta corrupció urbanística

.

[premsa] (27nov12) isabadell

Operación anticorrupción en el ayuntamiento de Sabadell

.

[premsa] (27nov12) 324.cat

Manuel Bustos: “La meva gestió ha estat sempre honesta, transparent i complint estrictament la llei”

Anuncis