@15MpaRATO

Desmontando a Rato, Rodrigo Rato.

@15Mparato inicia una campanya ciutadana per identificar i jutjar els responsables de l’estafa.

El procés comença apuntant a Rodrigo Rato, encara que té previst analitzar la gestió de més polítics i banquers responsables de la crisi i acabar amb la impunitat.

23 de maig de 2012. – Membres de diferents col·lectius actius en el 15M, des de Democràcia Real Ja a través del seu pla de rescat, passant per la Plataforma de l’Auditoria Ciutadana del deute, la PAH, X.net, #CierraBankia, TomaTuBanco, Democracia 4.0, #OpEuribor, Iaioflautas, TomaPart #VaeO i molts altres s’han coordinat en una iniciativa concreta.

A través del periodisme ciutadà, emparat pel site Minileaks, i grups d’advocats voluntaris experts en delictes financers, el projecte recopila la informació que qualsevol ciutadà anònimament vulgui aportar per destapar les responsabilitats civils, penals i ètiques d’aquesta “crisi” i jutjar els culpables… començant exactament per Rodrigo Rato.

Els ciutadans han decidit fer el que els governs mai no faran.

Què proposem? Per què # RR?

# 15MpaRato considera que és indispensable que Espanya obri un procés similar a l’islandès que inclogui judicis als responsables d’aquesta estafa que anomenen “crisi”.

El CV de Rato encarna el paradigma de polític que va saltant d’un càrrec milionari a un altre http://15mparato.wordpress.com/tag/1000culos/ sense que ningú auditi la seva gestió.

El 7 maig de 2012 Rodrigo Rato (en endavant #RR) va anunciar que deixava el seu càrrec com a president de Bankia, a canvi d’una indemnització de 2,1 milions d’euros just abans que l’entitat s’enfonsés i el govern li regalés 10 milions de diners públics com a recompensa.

Rodrigo Rato surt d’aquesta forma d’un càrrec amb el qual cobrava 2,34 milions d’euros a l’any sense cap tipus d’auditoria que informi sobre la seva tasca, mentre, durant el seu mandat, Bankia ha estat l’entitat més implacable amb els hipotecats i l’entitat líder en desnonaments de famílies.

Rodrigo Rato havia sortit ja de l’FMI el 19 de juny de 2007, sense finalitzar el seu mandat com a director gerent, i amb un informe demolidor en contra de la seva gestió http://15mparato.wordpress.com/2012/05/20/critica-de-fmi-a-rodrigo-rato en el moment que s’estava gestant aquesta crisi.

També havia estat vicepresident segon del govern i ministre d’Economia entre 1996 i 2004, sense que s’investigués la seva responsabilitat en l’estafa de Gescartera o com a artífex de la bombolla immobiliària espanyola.

# RR és un objectiu tan bo com qualsevol altre. Comencem per ell. Continuarem amb la resta.

@15MpaRato