MANIFEST 15M SABADELL 11-15 DE MAIG

Vivim en un món dominat per forces incapaces ja d’aportar una vida digna a tots els habitants del planeta. Un món on se’ns diu que no hi ha altra alternativa que la pèrdua de drets adquirits després de dures i llargues lluites històriques per poder viure amb llibertat i dignitat.

 

Hem arribat a una situació en la que el triomf s’ha assimilat a la pèrdua de valors essencials de la humanitat, com la solidaritat i el suport mutu. És més, tot allò que no fomenti la competitivitat, l’egoisme i l’avaricia és presentat com a disfuncional. Una ideologia immoral que es veu reforçada pel monopoli informatiu dels grans mitjans de comunicació, còmplices d’aquest sistema injust i insolidari.

 

Però no ens hem quedat callades. Hem despertat les nostres consciències, i aquestes s’han sumat a una onada de consciència col·lectiva que està il·luminant el planeta d’est a oest i de nord a sud. De Tunísia a la Plaça Tahrir, de Barcelona a Reijkiavik, de Nova York a Brussel·les, els pobles del món s’han alçat, en la Primavera Àrab, en la dignidad islandesa, en la indignació del 15M o la Ocupació de Wall Street; a part de totes aquelles mobilitzacions que ja fa molts anys que es produeixen a Àfrica, Amèrica llatina i Àsia, i que els mitjans de comunicació ens han amagat. Totes unides hem denunciat l’estat actual del món. El nostre esforç ha servit per dir prou a escala munidal i començar a forçar canvis, encara incipients però en els que hem de seguir avançant.

——————————————————————————-

Així, seguim denunciant:

  •  que l’actual distribució dels recursos econòmics i productius fa que només una minoria molt petita de la població mundial tingui els mitjans per escapar de la pobresa i la precarietat,
  •  que les generacions futures estan condemnades a rebre una herència emmetzinada degut als riscos mediambientals provocats pel benefici d’aquella minoria,
  •  que els sistemes polítics democràtics han estat buidats de sentit quasibé en la seva totalitat, posant-los al servei dels mateixos que només estan interessats en augmentar els beneficis per les seves corporacions o institucions financeres, sense importar el destí del planeta o dels seus habitants.
  •  que l’actual crisi no és un accident natural; que ha estat provocada per l’avaricia dels mateixos que han portat el món a aquesta situació, amb l’ajuda d’una ciència econòmica que ha perdut el seu sentit original de gestió del bé comú, per convertir-se en ideologia al servei del poder financer, imposant mesures que asfixien encara més a milers de milions de persones, sense demanar permís, només argumentant que no hi ha una altra solució possible.

 

Diuen que hem de deixar el nostre futur en mans dels mateixos experts que l’estan destruint, que necessitem solucions globals: però qui té el poder global? El poble s’ha d’aixecar, organitzar-se, lluitar i construir. La repressió que de manera desesperada està exercint el poder només ens pot fer més fortes!

—————————————————————————–

Per a moltes persones de Sabadell el 19 de Maig del 2011 va representar un punt d’inflexió en les nostres vides.

Un any després, aquí, a Sabadell:

HEM APRÈS a obrir els ulls i a percebre la realitat d’una manera diferent,

HEM APRÈS  que les relacions entre persones és el que realment compta,

HEM APRÈS a reivindicar a partir de les necessitats individuals i col.lectives,

HEM APRÈS que l’únic canvi veritable es fa a partir de l’empoderament de les nostres vides i que cal construir comunitat basada en la igualtat,

HEM APRÈS a escoltar als altres i a construir conjuntament més enllà de les diferències,

HEM APRÈS que és més important donar que rebre i que saber rebre també és donar,

HEM APRÈS que soles podem fer moltes coses però que juntes podem trencar molts murs i anar més enllà.

En definitiva,

HEM APRÈS A PERDRE LA POR.

No ens estem dirigint als governs, corporacions o parlaments, que alguns veiem com a il·legítims, irresponsables i corruptes; ens dirigim a les persones que volen construir un futur millor, tant dins com fora dels moviments, col·lectius, organitzacions, partits o sindicats. Totes comptem, totes tenim veu i vot!

——————————————————————————————————-

Per tot això reivindiquem aquest espai de trobada que és el 15M de Sabadell, aquesta àgora que és el punt de confluència entre allò privat i allò públic per evitar la “publicitat” del que és privat i la privatització del que és públic; i entenem que AIXÒ ÉS CONSTRUIR.

Un espai per aprendre a fer les reivindicacions necessàries a les èlits hegemòniques que ens governen; i entenem que AIXÒ ÉS CONSTRUIR.

Un espai on aprendre a defensar la nostra dignitat; i entenem que AIXÒ ÉS CONSTRUIR.

Un espai on tinguin cabuda la infinitat de veus que conformen el poble; i entenem que AIXÒ ÉS CONSTRUIR.

Un espai on aprendre a practicar la democràcia directa i deliberativa a través de l’assemblearisme; i entenem que AIXÒ ÉS CONSTRUIR.

Un espai on aprendre a descentralitzar les decisions i les visions de la nostra societat i del món sencer, eliminant l’autoritarisme de tot tipus; i entenem que AIXÒ ÉS CONSTRUIR.

És un espai que hem de construir entre totes, tant si tot just comencem a fer aquesta evolució personal com si ja la portem fent des de fa temps i participem d’alternatives més concretes al patriarcat i al capitalisme. Per això hem de tenir molta cura amb els diferents ritmes de reflexió i d’empoderament tant a títol individual com col.lectiu. És important que aquelles que ja han fet una part d’aquest camí acompanyin a aquelles que volen començar a caminar.

 

Així, entenem que denunciar els abusos, protestar per les injustícies, reivindicar els nostres drets i construir una alternativa al patriarcat capitalista formen part d’un tot indissociable.

Som un gra al cul d’aquells que ens estan donant pel sac. La confrontació al poder hegemònic a través de la mobilització i la protesta, així com la construcció d’alternatives a l’actual sistema, no només no són incompatibles, sinó que, ara per ara, són ambdues necessàries si de veritat volem construir entre totes un futur en que cada home i dona tingui garantit el dret a la lliure búsqueda de la felicitat, personal i col·lectiva. Un futur digne de ser viscut!

————————————————————————————————-

Per això convoquem a tothom a fer sentir la seva veu demà a les 18h a la Plaça Catalunya de Barcelona conjuntament amb més de 1000 ciutats de tot el món.

Des d’avui 11 de Maig fins el dimarts 15 ens trobareu a les places, per seguir construint entre totes aquest espai de trobada i compartir amb tothom la feina que hem fet durant aquest últim any, així com propostes alternatives per, poc a poc, anar canviant aquest sistema injust i immoral. Però la feina de veritat comença a partir del dia 16, no us quedeu a casa. Si volem canviar aquest sistema no podem seguir fent les coses com fins ara. Per tant, sortiu al carrer, relacioneu-vos amb els vostres veïns i veïnes, implique-vos amb les associacions, entitats i col·lectius del vostre barri i ciutat. Construiu aquest espai de trobada allà on pogueu: a la plaça del barri, a la comunitat de veïns, a les empreses, escoles i instituts, hospitals… per construir comunitat, reflexionar i sobretot compartir, no deixeu de compartir amb els que teniu al costat!

—————————————————————————————————-

Per acabar:

Ara sí, ens dirigim al govern i a les forces de repressió de l’estat: ni les reformes laborals, ni les retallades per part del govern, ni tampoc la intimidació més barroera per part de la policia ens farà abandonar, perquè estem convençuts del que estem fent, i ho estem fent bé. Hem demostrat que estem aquí per quedar-nos i seguir lluitant, i ells saben que el seu camí només ens pot dur a la dictadura, per molt que s’omplin la boca de democràcia.

També ens volem dirigir a les associacions, entitats, col·lectius i moviments socials en general de la ciutat, així com als partits i sindicats que ens vulguin escoltar. Lloem la vostra experiència i la feina que heu estat fent durant tots aquests anys. És moment de caminar totes juntes, escolteu la veu del carrer i  poseu tots aquests recursos al servei del poble.

QUANTS MÉS SEREM, MÉS FORCES TINDREM!!! ENS VEIEM A LES PLACES!!!

15M SABADELL

Maig del 2012

 

MANIFEST 15M SABADELL 11-15 DE MAIG

Anuncis